top of page

Mijn werk bij Zodiac de musical in de Koepelgevangenis


Laten we eerlijk zijn, als de versoepelingen verder gaan dan is het inplannen van jouw zangles niet het eerste waar je aan denk. Dan denk je aan een terrasje pakken, een dagje strand of naar een pretpark gaan. Of wat dacht je van op vakantie gaan?! En dat vind ik niet meer dan logisch, maar voor mijn bedrijfje natuurlijk wel een beetje moeilijk.


De corona crisis heeft mij ook geraakt en met het vooruitzicht op versoepelingen en de plannen die mensen dan logischerwijs deze zomer gaan maken heb ik besloten om mijn oren en ogen open te houden voor een soort “bijbaantje”. Iets waarmee ik iets meer financiële zekerheid kreeg in de zomerperiode.


En alsof het lot het zo wilden zette mijn laatste werkgever op dat moment een bericht online met superleuke vacatures voor werk in de Koepelgevangenis ter ondersteuning van de nieuwe musical die daar gaat draaien, Zodiac de musical. Ik kon mij geluk niet op. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mijn voormalige baas een berichtje gestuurd of dit misschien iets voor mij zou zijn. En voor ik het wist had ik een sollicitatiegesprek.


Ik ben aangenomen te werken als Locatiemanager en Duty managers tijdens de periode dat Zodiac in de Koepelgevangenis van Breda speelt. Dit doe ik voornamelijk in het weekend zodat er nog voldoende tijd overblijft om daarnaast ook nog zanglessen te geven.

Ik ben gestart met de functie van locatiemanager. Dit houdt in dat ik, met een heel team, verantwoordlijk ben voor alles wat er met het gebouw te maken heeft. De Koepelgevangenis is een monumentaal pand en daar mag je dus niet zomaar iets ophangen met een schroefje of een spijker in de muur slaan. Laat staan dan je er zomaar een musical kunt laten plaatsvinden. Dus wij houden controle op het pand, zorgen er daarnaast voor dat het er ook nog netjes uit blijft zien en hebben contact met diverse partijen over het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken.


Inmiddels is dat cast al druk aan het repeteren in dit nieuwe pop-up theater, wat er overigens echt fantastisch uitziet! Helaas mag ik geen foto’s of video’s delen maar het is zo knap wat ze in dit gebouw hebben neergezet aan licht, geluid en podium. Het wordt echt een spectakel musical!


Zodra daadwerkelijk de show starten zal mijn functie overgaan in die van duty mananger.

Dan word ik verantwoordleijk voor alles op het gebied van bezoeker en personeel. Dus de in- en uitloop van de bezoeker, aansturen van de host/hostesses. Eingelijk word ik eindverantwoordlijk voor alles rondom de voorstelling. Een functie die best wel goed bij mij past denk ik zo.


Ik ben ontzettend dankbaar dat ik weer mag werken voor mijn oude baas. En daarnaast vind ik het superleuk om deel uit te mogen maken van het team wat deze voorstelling mede mogelijk maakt. En ja, ik heb al stukjes van Zodiac gezien en ik kan je vertellen, het wordt heel bijzonder. Zoiets heb je nog niet eerder gezien!

 

Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda en Strijen

www.rowanboele.com

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page