top of page

Nieuw: Musical Kinderfeestjes

Ben jij op zoek naar een superleuk, origineel kinderfeestje? En is jouw zoon of dochter gek van zingen, dansen en acteren en tussen de 7 en 13 jaar? Dan is een Musical Kinderfeestje hét perfecte feestje!Ja zeker, ik ga gewoon even ongegeneerd reclame maken voor mijn superleuke nieuwe concept, namelijk Musical Kinderfeestjes! Ik ben er zelf echt helemaal weg van en vind het dan ook leuk om jou er iets meer over te vertellen en wellicht heb je zelf kinderen of ken je iemand met kinderen die dit onwijs leuk zou vinden 😊


Ik geef zelf les aan een musicalgroep voor jongeren en dat vind ik zo ontzettend leuk om te doen! Maar eigenlijk nog belangrijker, zij vinden het ook zo leuk! Lekker even alles om je heen vergeten en je bezig houden met je hobby zingen, dansen en acteren. Even iemand anders spelen in een wereld die waarin je misschien wel superkrachten hebt of een sprookjesfiguur bent.


Vanuit die ervaring en met passie voor lesgeven en musical is het idee ontstaan om iets te ontwikkelen waarmee ik kinderen een superleuke musical ervaring kan even op een laagdrempelige manier zodat iedereen mee zou kunnen doen. En zo ontstond het idee voor Musical Kinderfeestjes.


Vier verschillende musical

Speciaal voor Musical Kinderfeestjes heb ik mijn creatieve brein aan het werk gezet en heb ik 4 nieuwe, superleuke musicals geschreven. Het zijn allemaal voorstellingen van ongeveer 30 minuten en hebben allemaal minimaal 3 liedjes erin zitten.


Je kunt kiezen uit de musicals Sprookjesbal, Zomerkamp, Superheld en Famous!. Allemaal hebben ze een compleet ander verhaal en het is ook verschillend in welke samenstelling ze gespeeld kunnen worden, dus hoeveel jongens en meisjes. Hieronder volgt een korte beschrijving van de musicals:


⭐️Musical Sprookjesbal

In de musical Sprookjesbal willen alle meiden een prinses worden. Ze schrijven het al jaren in hun dagboek maar helaas is hun wens nog nooit uitgekomen. Maar deze nacht, als ze gaan slapen, gebeurt er iets vreemds. Van een sprookjesbal tot en met verliefd worden op een prins, alles komt voorbij.

Want alles kan gebeuren in een droom, toch? Of wat het geen droom…


De musical Sprookjesbal is een echt meisjes verhaal en alle rollen zijn dan ook alleen te spelen door meiden. Allemaal zijn ze een prinses met een eigen prinsessenkarakter.


⭐️Musical Zomerkamp

Het is weer tijd voor het jaarlijkse zomerkamp! Een groepje jongeren heeft er weer superveel zin in. Sommige kennen elkaar al maar er zit ook een nieuwe deelnemer bij, Noah. Eén van de jongeren, Manu, heeft het gemunt op Noah. Manu vindt het leuk om nieuwelingen te treiteren. Maar de rest van de groep neemt het voor Noah op en bedenken een plan om Manu terug te pakken.


In deze musical zit één rol die sowieso door een meisje gespeeld moet worden, de rest van de rollen is te spelen door zowel meisjes als jongens. Het is een stoer verhaal die gaat over pesten en vriendschap met hele verschillende karakters erin waardoor er voor ieder kind wel een rol bij zit die leuk is om te spelen.


⭐️Musical Superheld

Tom zijn ouders konden niet voor hem zorgen en hebben hem als baby ergens op een stoep in een speciaal dorp achtergelaten. Hij is daar meegenomen door Agatha die voor hem is gaan zorgen met maar één doel, zodat hij allerlei klusjes voor haar kan doen. Maar het dorp bleek niet zomaar een dorp te zijn, maar eentje die vol zit met superhelden.


De hoofdrol van deze musical is voor een jongen! De rest van de rollen kunnen gespeeld worden door jongens en meisjes. De superhelden van het verhaal hebben allemaal een eigen superkracht en de slechteriken van het verhaal zijn ook leuk om te spelen.


⭐️Musical Famous!

De musical Famous! gaat over een groepje scholieren die samen een band willen vormen en hiervoor krijgen ze één kans. Ze moeten een nummer 1 hit scoren, anders stopt de band meteen weer met bestaan. Samen met hun manager gaan ze aan de slag om de band een groot succes te laten worden. Gaat het de band lukken om een nummer 1 hit te scoren?


Alle rollen van deze musical kunnen gespeeld worden door zowel jongens als meisjes en is dus perfect voor bijvoorbeeld een vriendengroep.

Thuis oefenen met videolessen 🎥

Om een goede voorstelling neer te zetten is oefenen natuurlijk noodzakelijk. Ik heb daar iets heel leuks op bedacht namelijk videolessen. Zodra je een musical hebt uitgekozen voor je kinderfeestje krijg je namelijk toegang tot de "backstage" van deze musical. Hier vind je naast de liedjes namelijk ook 4 videolessen waarin ik je alles uitlegt over zingen, acteren en dansen. Want één van deze videolessen is een heuse dansvideo waarin je een complete dans wordt aangeleerd op een nummer uit jouw musical.


Met al die tips uit de videolessen wordt het oefenen een stuk leuker. Je kunt aan de slag met het script en kan alleen gaan oefenen of natuurlijk samen met de vriendjes en vriendinnetjes. Een aantal keer afspreken om de teksten te leren, de dans te oefenen en de liedjes door te zingen. TIP: is afspreken niet altijd mogelijk, je zou bijvoorbeeld ook de teksten kunnen leren met z'n alle door te videobellen.


Ik verzorg alles!

Na het oefenen is het natuurlijk tijd voor de uitvoering van de musical, dit doen we op de zogenaamde showdag. De showdag is de dag dat het Musical Kinderfeestje namelijk écht plaats gaat vinden. 


Tijdens deze dag komen wij naar jou toe om de puntjes op de i te zetten. We oefenen de musical nog een aantal keer, zorgen ervoor dat iedereen op de goede plaats staat en dat de musical echt tot leven komt.

Voordat we de musical gaan uitvoeren zorgen wij ervoor dat jij een kostuum of attributen krijgt waardoor je rol nog extra goed tot zijn recht komt en jij van het podium af zult stralen. Denk bijvoorbeeld aan prinsessenjurkjes, een echte band outfit met instrumenten, superhelden capes en maskers. Daarnaast verzorgen wij de techniek voor tijdens de show en hebben ranja en wat lekkers voor in de pauze. Zelfs aan een cadeautje voor de jarige job is gedacht!

Het enige waar jij voor moet zorgen is publiek. Nodig papa's, mama's, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes uit om naar jouw musical te komen kijken. Applaus gegarandeerd!


Is je interesse gewekt? Benieuwd naar meer informatie of direct een aanvraag doen voor zo'n origineel, cool kinderfeestje? Bekijk de website www.musicalkinderfeestjes.nl


 Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda

www.rowanboele.com

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page