top of page

Yes, zangles!

Het is het motto wat ik zo goed mogelijk probeer uit te dragen “Yes, zangles!”.

Waarom? Omdat dat exact het gevoel moet zijn als je weer weet dat het tijd is voor een zangles. En, het is het gevoel waarmee je, als het goed is, ook weer naar huis gaat na de zangles. Althans, dat probeer ik je zeker mee te geven.


Ik geef bij ons thuis in Breda zangles aan kinderen en volwassen. Ik woon samen met mijn vriend en we zijn allebei lekker muzikaal bezig. Ik zing en hij drumt. In onze kleine “studio”, zoals wij hem noemen, vind je dan ook lekker veel muziek. Een muur vol moet posters van artiesten, een elektrisch drumstel, keyboard en uiteraard mijn uitlegkaarten voor alle technieken die je kunt gebruiken tijdens het zingen. Dit ik overigens continue probeer te updaten en uit te breiden.


Tijdens mijn zanglessen gaan we zoveel mogelijk aan de slag met de liedjes die jij leuk vind. Je komt naar mij toe, neemt een map met uitgeprinte teksten mee van liedjes die je leuk vind en aan de hand daarvan gaan we jouw zangtechniek verbeteren. Een zangles duurt vaak maar 30 minuten dus we moeten die tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken. Door bezig te zijn met nummers die je leuk vind en niet oneindig toonladders te herhalen of oefeningen te doen blijft het leuk én kan je het geleerde direct thuis verder oefenen op je favoriete nummers.


Natuurlijk kan het niet anders dan dat we af en toe een zangoefening moeten doen, maar dat is altijd voortvloeiend uit de uitdagingen die we tegenkomen in een nummer. Deze oefeningen zijn er om je de techniek uit te leggen en om direct verder te kunnen met het nummer. Als ik goed mijn werk doe dan heeft zo’n oefening namelijk direct resultaat. Daardoor kunnen we in een les lekker veel behandelen en merk je direct dat je veel meer kunt dan dat je dacht.


Aan het einde van de les probeer ik altijd nog even op te sommen wat we nou eigenlijk allemaal gedaan hebben. Ook adviseer ik altijd om bij de songtekst de tips en tricks erbij te schrijven. Dit mag je lekker zelf doen, want als jij het opschrijft in je eigen woorden dan onthoud je het veel beter dan wanneer ik het voor je doe. Hierdoor kan je thuis nog beter oefenen. Je pakt thuis de tekst er nog een keertje bij, leest de aanwijzingen die je erbij geschreven hebt en ik weet zeker dat je je dan weer herinnerd wat we allemaal in de les behandeld hebben!


En lukt het niet meteen dan is dat helemaal niet erg. Dan kom je toch gewoon nog een keertje langs ;) Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda en Strijen

www.rowanboele.com

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page