top of page

Mijn eerste ervaring met Universal Voice zangtechniek

Tijdens mijn zanglessen maak ik gebruik van CVT, Complete Vocal Technique. Maar dat wilt zeker niet zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben ik andere zangtechnieken en benaderingen van zingen. Mezelf blijven ontwikkelen op dit gebied vind ik namelijk ontzettend leuk én interessant.

Het boek

Zoals het ook bij CVT begon, ik kocht het boek om mezelf eerst een beetje in te lezen in de zangtechniek. Op de deurmat viel een heel pakket binnen. Niet alleen het boek maar ook een keelpastilles en een lax vox buisje (zo'n rubberen buisje waarmee je kunt bubbelen). Ik geloof dat dit een destijds een aanbieding was en weet niet zeker of je dit er nu ook nog bijgeleverd krijgt.


Het boek is erg groot en zwaar, het heeft 335 pagina's en is op A4 formaat. Ik vind dat de boek een mooie lay-out heeft. Duidelijk lettertype en ontzettend mooi vormgegeven met duidelijke foto's met uitleg. Door middel van getekende lijnen op foto's krijg je extra uitleg over dingen die tijdens het zingen binnenin je keel of lichaam gebeuren. Een leuke en creatieve manier om dit zo te doen.