top of page

Een cursus voor iedereen die plezier heeft in zingen

Tijdens mijn zanglessen kreeg ik regelmatig te horen dat zingen heel erg leuk is maar dat het een hobby is en dat optreden dan soms wel eens leuk zou zijn maar dat die mogelijkheid er nooit in zou zitten behalve in een karaokebar.


Ik snap die gedachte ontzettend goed. Zelf heb ik ook met dit idee rondgelopen. Want zingen vond ik heel erg leuk en optreden leek me geweldig maar hoe pak je zoiets aan? En ben ik überhaupt wel goed genoeg? Ik had het geluk dat ik musicals heel leuk vond en dat ons landje vol zit met leuke musicalgroepjes waar je je bij aan kan sluiten. Dat heb ik dan ook gedaan en hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om zelf op het podium te staan. Maar musical is echt niet iedereen zijn ding, zelfs ik ben af en toe dat theatrale gedoe wel eens zat 😉 Maar optreden met een ander genre op een serieuze manier, daar zag ik geen mogelijkheid in.


En daarnaast geloof ik dat zingen een manier is om een verhaal te vertellen. En verhalen vertellen doe je niet alleen aan jezelf, dat doe je ook aan een publiek. Dat kan heel klein zijn of een onwijs groot publiek, maar ik denk dat iedereen die zingt af en toe graag gehoord wilt worden.


“Maar wat nou als ik zelf iets organiseer waarbij ik mensen de kans geef om op te treden?”

Wow, dat was een bizar, gek, leuk, spannend idee wat in mijn hoofd op kwam borrelen. Dat wil ik doen! Maar eigenlijk alleen met één belangrijk uitgangspunt: iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit met welk niveau je begint, het gaat erom dat je aan het einde van deze cursus terug kan kijken met de gedachte dat je zeker te weten iets geleert hebt. Dat we elkaar steunen in dit proces en vooral niet oordelen over elkaars eindresultaat, je weet per slot van rekening waar iemand vandaan komt. En zo ontstond “Sing & Perform”. Een cursus waarin we toewerken naar een optreden met vooraf zanglessen en een performance training.


Sing & Perform is een cursus voor iedereen die plezier heeft in zingen, en dat is de reden dat jij zelf de liedjes mag bepalen waarmee je op het podium wilt staan. Je moet je goed voelen bij een bepaald nummer en dit verhaal zo goed mogelijk over kunnen brengen. Nederlands, Engels, pop, rock, k