top of page

Een cursus voor iedereen die plezier heeft in zingen

Tijdens mijn zanglessen kreeg ik regelmatig te horen dat zingen heel erg leuk is maar dat het een hobby is en dat optreden dan soms wel eens leuk zou zijn maar dat die mogelijkheid er nooit in zou zitten behalve in een karaokebar.


Ik snap die gedachte ontzettend goed. Zelf heb ik ook met dit idee rondgelopen. Want zingen vond ik heel erg leuk en optreden leek me geweldig maar hoe pak je zoiets aan? En ben ik überhaupt wel goed genoeg? Ik had het geluk dat ik musicals heel leuk vond en dat ons landje vol zit met leuke musicalgroepjes waar je je bij aan kan sluiten. Dat heb ik dan ook gedaan en hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om zelf op het podium te staan. Maar musical is echt niet iedereen zijn ding, zelfs ik ben af en toe dat theatrale gedoe wel eens zat 😉 Maar optreden met een ander genre op een serieuze manier, daar zag ik geen mogelijkheid in.


En daarnaast geloof ik dat zingen een manier is om een verhaal te vertellen. En verhalen vertellen doe je niet alleen aan jezelf, dat doe je ook aan een publiek. Dat kan heel klein zijn of een onwijs groot publiek, maar ik denk dat iedereen die zingt af en toe graag gehoord wilt worden.


“Maar wat nou als ik zelf iets organiseer waarbij ik mensen de kans geef om op te treden?”

Wow, dat was een bizar, gek, leuk, spannend idee wat in mijn hoofd op kwam borrelen. Dat wil ik doen! Maar eigenlijk alleen met één belangrijk uitgangspunt: iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit met welk niveau je begint, het gaat erom dat je aan het einde van deze cursus terug kan kijken met de gedachte dat je zeker te weten iets geleert hebt. Dat we elkaar steunen in dit proces en vooral niet oordelen over elkaars eindresultaat, je weet per slot van rekening waar iemand vandaan komt. En zo ontstond “Sing & Perform”. Een cursus waarin we toewerken naar een optreden met vooraf zanglessen en een performance training.


Sing & Perform is een cursus voor iedereen die plezier heeft in zingen, en dat is de reden dat jij zelf de liedjes mag bepalen waarmee je op het podium wilt staan. Je moet je goed voelen bij een bepaald nummer en dit verhaal zo goed mogelijk over kunnen brengen. Nederlands, Engels, pop, rock, kleinkunst.. het mag allemaal! Ik wil dat jij je verhaal gaat vertellen en ik help je erbij om dit nog beter voor elkaar te krijgen. We gaan aan de slag met zangtechnieken en liedinterpretatie, en we gaan werken aan jouw performance. En uiteindelijk gaan we optreden voor publiek. Hierbij gaat het er niet om dat je optreden perfect is. Het gaat erom dat je kunt genieten op het podium, dat je meemaakt wat voor magie dit is en dat je een periode af kunt sluiten op een leuke manier waarop je kan terugkijken als een super groeiproces. Misschien is het nog niet het eindstation maar bij een tussenstation mag je ook zeker even stilstaan en genieten van wat je allemaal al bereikt hebt. En weet je, we zullen altijd nieuwe doelen stellen en onszelf blijven ontwikkelen.Nouja goed, dus zo bedacht, zo gedaan...

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben alles in gang gaan zetten om ‘Sing & Perform’ echt leven in te blazen. Wat wordt de daadwerkelijke inhoud van de cursus, de prijs en de locatie waar we op gaan treden en hoeveel deelnemers? Allemaal vragen, en nog veel meer, die je in de voorbereidingen tegenkom. En ik ben, als zeg ik het zelf, tot een prachtig pakket gekomen waarbij we met een klein groepje aan de slag gaan met deze cursus. Acht zanglessen en iedere deelnemer mag twee nummers zingen; eentje met muziekband en eentje met heuse muzikanten (want ik heb een superleuk vriendje die kan drummen en die heeft weer een neef die gitaar kan spelen en samen vormen wij heel toevallig ook nog een muzikaal trio 😉).


Acht dames hebben zich inmiddels aangemeld voor de cursus en de eerste zanglessen voor ‘Sing & Perform’ zijn al geweest! Wat een gave ontwikkeling en ik kan niet wachten tot in november, wanneer de dames hun optreden mogen geven!


 Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda en Strijen

www.rowanboele.com

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page