top of page

Tips: Hoe bereid ik me voor op mijn eerste zangles?

Je eerste zangles staat ingepland, joepie! Maar meteen ook een beetje stress, want hoe bereid je je het beste voor op jouw eerste zangles? Hieronder lees je aan aantal tips om je goed voor te bereiden voor je eerste zangles. Uiteraard kan dit per zangdocent verschillen dus het is altijd super belangrijk om dit nog even te checken bij jouw zangdocent voor jouw eerste zangles.

Kom je gezellig bij mij zingen, dan weet je na het lezen van deze blog perfect hoe jij goed voorbereid op je eerste zangles komt.

1. Bedenk wat je wilt leren

Wat superleuk dat je de stap durft te nemen om op zangles te gaan. Als het goed is, is zingen iets waar je plezier uit haalt en waar je je dus verder in wilt ontwikkelen.

Voordat je daadwerkelijk start met je eerste zangles is het goed om na te denken wat je nou specifiek wilt leren. Wil je harder of zachter kunnen zingen? Zonder pijn? Of meer tools voor liedinterpretatie? Het is allemaal mogelijk.

Wellicht heb je op de website van verschillende zanglessen gekeken en ben je tot een besluit gekomen voor een bepaalde zangdocent. Super goed!Dit zal niet voor niks zijn. Wat sprak je aan aan deze docent? Allemaal goed om van te voren over na te denken én om dit ook te benoemen tijdens je eerste zangles.

Als jij weet wat je wilt leren dan kan de zangdocent daar direct op inspelen en kan je direct aan je doelen werken. Uiteraard kan je, wanneer je verder gaat met de zanglessen, je doelen continue bijstellen zodat je jezelf blijft ontwikkelen en meer blijft leren.


Ik vind het persoonlijk ontzettend belangrijk om te weten wat jij wilt leren als je voor het eerst bij mij langskomt voor zangles. Ik wil jou zo goed mogelijk helpen in je zangontwikkeling. Hoe specifieker je weet wat je wilt leren, hoe makkelijker en sneller we toe kunnen werken naar dit doel. En hoe tof is het, dat binnen aanzienlijke tijd opeens dat doel bereikt hebt. Dat is toch supertof! En, het geeft je de kans