top of page

Word jij mijn "Video Zanger(es)"?

Zoals je wellicht wel weet begin ik aan mijn droom, namelijk geheel voor mezelf werken als zangjuf. De afgelopen 2 jaar heb ik mogen snuffelen aan het geven van zanglessen en dat vind ik zo ontzettend leuk dat ik hier mijn beroep van wil maken. En omdat ik vind dat je je dromen na moet streven heb ik de sprong genomen en werk ik eind deze maand officieel voor mezelf.


Om mijn bedrijf en mezelf verder te ontwikkelen heb ik op mijn Facebookpagina heb ik de afgelopen week gevraagd om jullie advies? Waar zitten de mensen die mij volgen als zangdocent en zangeres op te wachten wat betreft social media en wat ik met jullie deel. Meer bloggen? Misschien gaan vloggen? Struggles van het opzetten van mijn eigen bedrijfje? Alle advies was, en is nog steeds, welkom!


Uit één van de adviezen kwam het idee naar voren voor het opnemen op video van zanglessen met studenten en deze met jullie delen. Ik noem dit mijn "video zanger(es).

Een supertof idee waar ik zelf ook al een tijdje mee rondloop maar wat ik ook ontzettend spannend vind.


Ik vind het zelf ook superspannend want ik geef een inkijkje in hoe ik les geef en stel mezelf ook kwetsbaar op. Want genoeg mensen die hier weer kritiek op kunnen leveren... Maar weet je, na lang nadenken kwam ik uit op “lekker boeiend”! Laten we dit avontuur samen aangaan. Ik wil heel graag met jullie delen wat ik allemaal doe in mijn zanglessen en hoop daarmee mensen te stimuleren om zichzelf op zanggebied verder te ontwikkelen.


Een groot voorbeeld van dit soort video’s is Natalie Weiss. Sowieso een fantastische zangeres, en op de filmpjes komt ze over als een vrouw die heel goed weet wat ze wel en niet kan. Regelmatig post zijn op social media video’s waarin ze zelf zingt. Heel grappig want ze is dus ook een kei in opzettelijk vals zingen! Het klinkt ontzettend grappig maar is tegelijk zo ontzettend moeilijk om te doen. Diep respect hiervoor.

Maar naar video’s waarin ze zelf zingt plaatst ze ook regelmatig video’s waarin studenten van haar te zien zijn. Zij begeleid ze op piano en geeft je een inkijkje in hoe de zangers zich tijdens haar lessen direct verbeteren. Je ziet haar tips en trucs, maar ook af en toe dat ze aan het uitproberen zijn wat het beste bij de zanger past. En dat gaf mij de doorslag om dit projectje op te zetten.


Het hoeft niet altijd direct goed, als zanger niet maar ook als docent niet. Een stem en klank is ontzettend persoonlijk. Daarnaast is de manier van leren bij iedereen ook anders. Sommige mensen vinden het fijn als ik iets voor doe qua klank of setting van de kaak. Andere vinden het fijn als ik goed uit kan leggen of als ze het kunnen lezen. Dit allemaal zorgt ervoor dat je als docent samen met de student op zoek gaat naar iedere keer weer de beste manier van overbrengen. En daar hoort dus ook bij dat iets misschien niet in één keer goed lukt of het kwartje niet meteen valt. En dat is helemaal niet erg toch?


We blijven mensen en we blijven ons ontwikkelen en dat proces wil ik graag laten zien. En door je letterlijk een inkijkje te geven in mijn lessen kan ik je misschien ook overtuigen om jezelf te gaan ontwikkelen. Misschien op het gebied van zang, maar misschien ook op een ander gebied.. Het maakt mij niet uit, als je maar weet dat het erbij hoort om je open te stellen voor nieuwe uitdagingen en daar eigenlijk automatisch bij hoort dat je misschien wel fouten gaat maken.


Wat krijg jij er voor terug?

Als jij zo dapper bent om jezelf op te geven voor dit leuke projectje dan vind ik dat daar ook wel iets tegen over mag staan. De 5 zanglessen die je als video zanger(es) krijgt zijn volledig op mijn kosten. Dus je krijgt 5 GRATIS zanglessen!

De bedoeling is dat je van februari tot en met juni, iedere maand één keer komt zingen en deze zangles zullen we dan opnemen. We werken aan één nummer zodat we zoveel mogelijk vooruitgang kunnen maken. En natuurlijk krijg je er ook superleuke video's voor terug waarin jij de hoofdrol speelt! 


Ben jij net zo dapper als mij, vind je het leuk om jezelf te ontwikkelen en vind je het goed dat ik jouw zanglessen met meerdere mensen deel via internet om zo samen nog meer mensen te inspireren? Meld je dan nu aan als “video zanger(es)!


Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.


 


Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda

www.rowanboele.com

30 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page