top of page

4 tips om je zangoefeningen te doen terwijl je familie of huisgenoten thuis zijn

Regelmatig krijg ik van mijn zangleerlingen te horen dat ze thuis hun zangoefeningen niet durven te doen omdat ze dan moeten zingen terwijl er familie of huisgenoten bij zijn. Of omdat ze in een gehorige woning wonen. Wat nu? Want door niet te oefenen zal de voortgang langzamer gaan en zal het oefenen op "hard" zingen helemaal onmogelijk worden.


Ik geef je in deze blog 4 tips waarmee je je hopelijk comfortabeler gaat voelen om thuis te zingen en je zangoefeningen te doen.


⭐️ Tip 1: Praat erover

Ga in gesprek met je familie, huisgenoten of buren over het feit dat je zingen zo ontzettend leuk vind maar dat je het moeilijk vind om thuis te zingen omdat je hun niet tot last wilt zijn. Wedden dat ze allemaal enthousiast reageren op het feit dat je zingen zo leuk vind?!


Familie en vrienden zullen je misschien stiekem zelfs wel willen horen zingen en je alleen maar toejuichen om je zangskills extra te ontwikkelen.


Mocht je na dat gesprek af en toe nog denken dat je tot last bent? Bedenk je dan hoe enthousiast ze waren over jouw zang-ambities tijdens het gesprek en ga ervoor!


⭐️ Tip 2: Afspraken maken