top of page

Nieuw seizoen, nieuwe start!

Yes, we gaan weer beginnen! Vanaf deze week start ik weer met m’n zanglessen na 6 weken zomervakantie. Zin in! 😁🔥


Ik kijk er echt weer naar uit om te starten maar deze vakantie heeft mij ook een aantal nieuwe inzichten gegeven. We starten dus het nieuwe seizoen met wat nieuwe dingetjes. Vooral voor mezelf maar wellicht ga jij er ook iets van merken, dus ik deel het graag met je.


Maar laten we eerst beginnen met de periode voor mijn vakantie. Het was de eerste keer sinds ik met mijn eigen bedrijf gestart ben dan ik besloten heb om de zomervakantie dicht te gaan. En het gekke is, dat vanaf het moment dat ik dat besluit genomen had ik er ook zó naar uitkeek. Dit was al in februari of zoiets, dus ik moest nog heel eventjes wachten.


De periode voor mijn vakantie bleek ook nog eens één van de meest hectische periodes in de afgelopen jaren. Zo voelde het althans voor mij. Het was nog nooit zo druk met zanglessen, waar ik echt heel dankbaar voor ben! 🙏 Maar daarnaast had ik ook nog 2 groepen van de Musical Academie, was ik zangcoach bij de studenten musicalvereniging De Derde Akte, liep mijn eigen programma Sing & Perform, moest ik examen doen voor het 2e jaar Universal Voice, kreeg ik last van mijn gezondheid, had ik nog een leerlingenconcert en leek het mij ook nog een goed idee om les te gaan geven als invaljuf op basisschool. Een beetje veel. En dat heb ik gemerkt, helemaal toen het niet allemaal even soepel liep.


Want ook bij mij gaat niet alles altijd helemaal goed. Zo kwam er gedoe met de eerste muzikanten van Sing & Perform en waren er problemen met de locatie waar het eindoptreden van dat programma zou plaatsvinden.

Daarnaast waren er wat strubbelingen bij de musical stichting waardoor het daar ook niet helemaal lekker liep.

En zelf heb ik bijna 2,5 maand rondgelopen met kiespijn, wat uitliep in een wortelkanaalbehandeling die verspreid was over die 3 afspraken met tussendoor nog een bezoekje aan de noodtandarts in Rotterdam één dag voor m’n zangexamen.


Toen dat uiteindelijk allemaal, succesvol, achter de rug was was het tijd voor vakantie. En daar was ik aan toe! Voor het eerst 6 weken geen zanglessen geven. Super spannend maar omdat ik er zo aan toe was kwam het op het perfecte moment. En sinds 2,5 jaar ook weer echt op vakantie, heerlijk! En eerlijk is eerlijk, ik heb de zanglessen niet gemist 🙈 Niet dat ik het niet meer leuk vind maar zoveel vrije tijd en niks doen was fantastisch.


Het gaf mij rust en tijd om na te denken over het afgelopen seizoen. Wat wil ik nog wel en wat wil vooral niet? Het was al snel duidelijk; ik wil niet meer zoveel stress voelen zoals de laatste periode. En ik wil het werk leuk blijven vinden. Want de laatste maanden was dat plezier er wel een beetje vanaf gegaan. Tijd voor een nieuwe start dus! 💪

Hoe spannend ik het ook vind heb ik dus besloten om wat vaker dicht te gaan. En dat houdt concreet in dat ik iedere schoolvakantie (van Zuid) de zaak zal sluiten. Daarnaast ga ik ook de weekenddagen dicht, dus voor nu even geen zanglessen meer op zaterdag of zondag. Dit geeft mij meer rust, vrije tijd of tijd om andere zaken voor mijn bedrijf op te pakken. Zo zijn voor mijn projecten vaak repetities in het weekend gepland.

En over die projecten gesproken; ik doe er nog maar 2 per jaar. Het eerste halfjaar van dit schooljaar zal ik mij in focussen op de musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ en vanaf het nieuwe jaar ga ik volle bak aan de slag met Sing & Perform! 🤩


Voor mij best wel spannende tijden omdat ik zo gewend ben om maar door te gaan en te werken. Maar kijk ook uit naar de mogelijkheden die het mij bied. En mocht het te rustig worden dan zijn die dagen zo weer gevuld en staan die tijden voor zanglessen zo weer open 😉

 

Rowan Boele Performer & Vocal Coach Zangles in Breda www.rowanboele.com

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page