top of page

Sing & Perform 2020


Wat hebben we in spanning gezeten of het überhaupt door kun gaan maar uiteindelijk hebben de 8 dames van Sing & Perform - Editie 2 op vrijdag 27 november in Podium Bloos hun optreden mogen geven. En het was echt super! In deze blog vertel ik je meer over de ons avontuur wat begon in augustus 2019.

Eigenlijk begon het al iets eerder. Vanaf juni ben ik begonnen met de promotie voor de tweede editie van mijn programma Sing & Perform. Toen was het al ontzettend leuk, maar ik had toch wat kleine dingen aangepast en klaar om een nieuwe editie te starte. En wat bleek, daar waren deze dames ook meer dan klaar voor want binnen 1,5 week waren de 8 plekken vol en had ik mijn deelnemers compleet voor deze editie. Dat had ik dus echt totaal niet aan zien komen, maar natuurlijk wat is door het dolle heen!


Wat ik ook niet zag aankomen wat de Corona crisis, want wat heeft dat voor veel spanning gezorgd. Uiteindelijk zijn we toch met z'n alle in augustus aan het avontuur begonnen en geen haar op m'n hoofd dei daar spijt van heeft!


Tijdens het programma hebben de deelnemers 8 zanglessen om twee nummer is te oefenen. Iedereen mag zelf weten welke nummers ze uiteindelijk willen laten horen tijdens het eindoptreden, maar je zingt er sowieso eentje met muziekband. Het andere lied wordt begeleid door live muzikanten en dit jaar was dit een pianist.


Tijdens de zanglessen werken we in eerste instantie aan de zangtechnieken die gebruikt worden in het nummer. Ook hier is de keuze aan de deelnemers of ze als het originele nummer willen klinken of er een eigen interpretatie van gaan maken. Zo hebben we dit jaar, voornamelijk bij de nummers die met piano begeleid werden, een aantal andere keuzes gemaakt dan het origineel. Denk bijvoorbeeld aan een akoestische versie van Wake me up van Avicii en een mash-up van een een akoestische versie van Paparazzi en Poker Face van Lady Gaga.


Naast de zanglessen hebben we ook dagen dat we met alle deelnemers bij elkaar komen. Daarbij is de meest bijzondere dag wel de dag waarop de deelnemers de speciale performance training krijgen. Dit jaar kregen zij een speciale training van Richard Spijkers. Hij speelde al in diverse grote musicals en gaf de deelnemers van Sing & Perform les in de juiste uitstraling krijg op een podium. Want zingen is al best moeilijk maar je lied ook nog goed overbrengen aan een publiek is echt een vak apart!


En toen kwam de tweede golf en de gedeeltelijke lockdown. Nederland op z'n kop en onzekere tijden of het optreden nog wel door kon gaan. Maar de zanglessen konden doorgaan en de gezamenlijke repetitiedagen konden ook op een veilige manier plaats vinden. Dus alle zangeressen gingen door met hun avontuur om zich voor te bereiden op hun optreden. Sommige hadden vorig jaar al meegedaan en dus ook al wat ervaring met zingen voor publiek, maar anderen hadden nog nooit op een podium gestaan, nog nooit zangles gehad of nog nooit opgetreden.

En dat is exact waarvoor dit programma is. Het gaat er niet om dat het allemaal zangeressen zijn die meedoen. Het is juist leuk dat iedereen op zijn eigen niveau begint en groeit in zijn of haar zang-avontuur. Zo leer je ook nog eens van elkaar en is iedereen uiteindelijk beter dan waar ze begonnen dan aan het begin van het programma.


Het verlossende antwoord of de show door kon gaan kwam 2 weken van ten voren. Groen licht! Knallen! Een week van te voren hadden we de generale repetitie en toen was het dan eindelijk zover, de dag!

Het was fantastisch!


Het was sowieso fijn dat deze afsluiting van het programma gewoon door kon gaan en daarnaast was het, in deze tijd, een heel bijzonder moment om even de deur uit te mogen voor zo iets speciaals.


De avond was magisch waarbij alle deelnemers boven hunzelf zijn uitgestegen. In de veilige, huiselijke sfeer die in Podium Bloos was gerealiseerd hebben de 8 dames hun nummers op een prachtige manier vertolkt, ieder op hun eigen niveau en op hun eigen manier. En nee, het waren niet allemaal perfecte optredens en er zijn zeker ook nog wel wat valse nootjes gezongen maar dat maakt de avond niet minder mooi!

Het is namelijk prachtig om te zien hoe alle solisten op het podium stonden en genoten van de magie van het zingen voor publiek, van je muzikale verhaal met anderen delen. Ik ben een trotse zangjuf!


En het goede nieuws is, volgend jaar komt er weer een nieuwe editie van Sing & Perform!

Dus wil jij aan de slag met je zangtechniek en je optreed-skills? En wil jij toewerken naar een écht optreden? Houd dan mijn website in de gaten of wees er als eerste bij door mij te volgen op Instagram of Facebook!


En wie weet zie ik je dan volgend jaar bij Sing & Perform!


 Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda

www.rowanboele.com

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page