top of page

Terugblik: Sing & Perform - Editie 3! 🎉

Dat ik dit nu pas typ is eigenlijk schandalig! Want jeempie, wat was Sing & Perform - Editie 3 een avontuur met een prachtig resultaat! Iets wat ik eigenlijk veel eerder met je had moeten delen, maar ach... that's life.

Dan vertel ik toch gewoon nu aan je hoe tof het was! 😁


We begonnen met 8 dames die het avontuur aan gingen om te werken aan zichzelf als artiest en aan hun zangkwaliteiten. Want dat is waar Sing & Perform om draait, het toewerken naar een echt optreden waarbij je jezelf ontwikkelt hebt in je zangtechniek en zelfverzekerd op het podium durft te staan.


Iedereen kiest haar eigen nummers uit. Je zingt in totaal 3 liedjes, ééntje met een karaokeband, ééntje met live muzikanten en een groepsnummer. Dit jaar was het groepsnummer voor het eerst meerstemmig, superspannend maar echt onwijs leuk!


De dames gingen aan de slag met hun privé-zanglessen, de muzikanten repetitie en performance repetitie. Het is een intensief project waarbij we heel veel plezier hebben maar waarin je jezelf ook goed kan tegenkomen. Zingen en optreden is heel persoonlijk en super kwetsbaar, dat maakt soms dit project ook confronterend. Twee dappere dames durfde aan te geven dat dit superleuke programma niet op het juiste moment in hun leven kwam en zijn vroegtijdig gestopt. Met de zes overgebleven dames zijn we verder gaan knallen om er een prachtavond van te maken. En dat is het zeker geworden.


Tijdens de privé zanglessen gaan we aan de slag met jouw zangtechniek. Hoe moet je het lied zingen en wat heb je ervoor nodig qua techniek.


Tijdens de muzikanten repetitie ga je aan de slag met muzikanten om jouw nummer te laten klinken zoals jij dat wilt. Denk aan tempo en dynamiek, alles mag je zelf bepalen of we helpen je erbij als je dat moeilijk vind. Een superspannend moment want dit is dus ook de eerste keer dat je écht de zanger bent. Alleen jij zingt en de muzikanten begeleiden je. Dus meteen een goed voorproefje voor een echt optreden.


De performance training van Florianne volgde later in het traject. Inmiddels weet je al veel beter hoe je het lied technische moet zingen maar nu wordt het tijd om daar ook een performance aan te koppelen.


De workshop was een groot succes. Iedereen werd uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen om ze o hun gekozen nummer nog beter uit de verf te laten komen en het verhaal nog beter over te brengen op het publiek.


En toen, na 3 maanden was het tijd voor het optreden! Iedereen zag er op z'n best uit en alle dames hebben tijdens deze avond het beste van zichzelf laten horen en zien.


Na de opening met het groepsnummer was de grootste spanning er een beetje vanaf en hebben de dames hun solonummers laten horen samen met de fantastische muzikanten die hun begeleid hebben.


Het was weer een ontzettend geslaagde editie van Sing & Perform en dat smaakt zeker naar meer! (*Check even onder de foto's als het bij jou begint te kriebelen om aan de slag te gaan met je zang en toe wilt werken aan een superleuk optreden 😉).Sing & Perform Vlogger

Dit jaar hadden we een echte Sing & Perform vlogger, Maxime! 🙌 🎥 Zij neemt je mee op haar avontuur van de eerste zangles tot aan het optreden. Wil je al haar vlogs zien, bekijk ze hier!


Sing & Perform - Foute editie 🎤🤩

Ik ben hard bezig om de nieuwe Sing & Perform vorm te geven. Begin 2023 zullen we van start gaan en even daarvoor zal de inschrijving plaatsvinden. Hoeveel plekken ik precies beschikbaar heb en hoe het er allemaal exact uit gaat zien dat weet ik nog niet, maar één ding weet ik wel... het wordt een foute editie!


Heb jij zin in een feestje waarbij je zelf gaat optreden met foute knallers? Dan moet je zeker mijn Instagram of Facebook in de gaten houden waar daar zal ik zeker meer informatie delen over datums in inschrijvingen.

 

Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda

www.rowanboele.com

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page