top of page

Wat gaan we doen tijdens jouw eerste proefzangles?

Superspannend natuurlijk zo'n eerste proefzangles. Om je alvast een beetje voor te bereiden heb ik een blogje geschreven over wat je kunt verwachten tijdens deze les. Zo kan je jezelf nog beter voorbereiden en hoop ik alvast wat zenuwen bij je weg te nemen.


Je hebt er misschien lang over nagedacht of juist totaal niet, maar je hebt in ieder geval de stap genomen: je wilt op zangles. En, na wat zoeken op internet, vergelijken en websites lezen ben je terecht gekomen bij mij, superleuk natuurlijk!

Maar ja, nu heb je de stap genomen om een proefzangles aan te vragen en wordt het toch allemaal wel heel echt. En misschien slaat de paniek ook wel een beetje toe. Want wat kan je verwachten tijdens je eerste proefzangles? Wat moet je voorbereiden? Moet ik überhaupt iets voorbereiden? Allemaal vragen waar ik je in deze blog de antwoorden op ga geven.


Voor de proefzangles

Wat goed dat je jezelf verder wilt ontwikkelen in zingen. Zoals je misschien al ergens op mijn website gelezen of gehoord hebt in de video op mijn aanvraag-pagina, ik werk met Youtube en Spotify tijdens mijn zanglessen.


Het enige waar jij over na hoeft te denken voordat je naar de proefzangles komt is wat je precies wilt leren in tijdens je zanglessen en welk lied je in de proefzangles zou willen zingen. We gaan namelijk in je eerste proefzangles direct zingen, hoe leuk is dat!


Je kunt tijdens de zanglessen aan alles werken wat je wilt, van zangtechniek tot interpretatie. Maar kies voor je proefzangles een lied wat je al wat beter kent, iets niet té moeilijk. Het is namelijk vaak al spannend genoeg zo'n eerste zangles 😉


We gaan beginnen 🎤

En dan is het zover, jouw proefzangles 😁 Voordat we ook maar een nootje gaan zingen wil ik eerst alles van je weten. Wat vind je zo leuk aan zingen? Hoe vaak zing je ongeveer door de weeks? Nederlands, Engels of een andere taal? Wat vind je moeilijk en wat zou je willen leren? Allemaal vragen waar ik graag antwoord op krijg voordat we gaan beginnen. Gewoon even kennismaken met elkaar. En uiteraard zal ik mezelf ook nog even voorstellen en mag jij alle vragen aan mij stellen die je maar wilt.


Dan is het toch echt tijd...

Om te gaan zingen! 🤩 Want daar kom je tenslotte voor, om meer te leren over zingen en om een betere zanger of zangeres te worden. En daar help ik je graag bij maar daarvoor zal ik wel je stem moet horen en hoe je zingt.


Van tevoren heb je al een liedje bedacht wat je wilde zingen en samen zullen we tijdens deze proefzangles aan dit nummer werken. Ik zal je vragen om een klein stukje te zingen zodat ik kan horen hoe je stem klinkt en hoe je zingt.


En ik zal door de zenuwen heen luisteren, want daardoor is je stem misschien wat wiebelig of je ademhaling wat hoog... Dat is echt niet erg, dat heb ik zelf ook soms nog als ik voor een nieuw iemand moet zingen.


We beginnen bij het begin

Whoop, whoop, dat heb je overleeft! Je eerste noten heb je bij mij gezongen en je bent officieel begonnen met zanglessen. Gefeliciteerd! 🎉


Nu wordt het tijd voor het echte werk. We gaan beginnen bij het begin; de basisprincipes. Dit zijn 4 belangrijke zangzaken die bij ieder lied gelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ademhaling en de ademsteun. Hier gaan we direct mee aan de slag zodat je na je eerste zangles direct kunt oefenen als je weer thuis bent of al direct als op in de auto stapt en de radio aanzet.


Meteen de eerste zangtechnieken aanleren

Nadat we de basisprincipes hebben doorgenomen en geoefend met jouw lied is het tijd om aan de slag te gaan met de zangtechnieken. Ik maak gebruik van verschillende oefeningen uit verschillende zangtechnieken zoals Complete Vocal Technique en Universal Voice System. Moeilijk? Totaal niet! Ik leg het je graag allemaal uit tijdens jouw eerste proefzangles en ik weet zeker dat jij direct nieuwe dingen leert.

Geloof me, na dit is alles is dat halfuurtje zangles zo voorbij 😉

En hopelijk zijn de zenuwen minder en heb ik je enthousiast gemaakt om nog een keer terug te komen. 


Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda en Strijen

www.rowanboele.com84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page