top of page

Anderhalve meter zangles

Het mag officieel weer, individuele muzieklessen zijn toegestaan!


Afgelopen woensdag (29/05) bevestigde minister Van Engelshoven dat individuele muzieklessen weer zijn toegestaan mits de regels van het RIVM in acht genomen worden. En dat is dus goed nieuws voor mijn zanglessen.


Ik heb meteen de rolmaat erbij gepakt om te kijken of het überhaupt mogelijk is om in de studio anderhalve meter afstand te kunnen houden, en dat kan! Dus ik heb direct wat maatregelen getroffen.


Voor de mensen die nog geen beeld hebben van hoe de privé zanglessen bij mij eruit zien, qua omgeving: De lessen geef ik bij mij thuis in onze voorkamer. Dat houd in dat we een gang hebben waarbij je meteen, als je binnen stap, de eerste deur rechts naar binnen kunt. Hier zit onze "studio", zoals wij die noemen, en daar geef ik mijn zanglessen.


Toen het bericht naar buiten kwam dat de individuele muzieklessen weer toegestaan waren heb ik op de grond een aantal strepen getapt. Zo is het duidelijk voor de zanger/zangeres waar je moet staan om 1,5 meter afstand van mij te houden tijdens de zanglessen.

Ook voor de binnenkomst en het weggaan heb ik een streep neergezet op de grond, voor mijzelf. Ik zal op deze streep gaan staan zodat we op geen enkel moment dichterbij elkaar zullen komen dan de voorgeschreven 1,5 meter.


Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Vanaf het moment dat je aanbelt zullen we geen enkel moment minder dan 1,5 meter bij elkaar zijn:

- Ik zal de deur open doen en op mijn streepje in de gang gaan staan. Jij hoeft de deur niet aan te raken en kan direct je jas uitdoen en doorlopen de studio in, achter de streep van de 1,5 meter in in de studio.

- Als jij op je plekje staat dan zal ik de voordeur dicht doen en de studio in komen, op 1,5 meter afstand.

- Ik bestuur de computer en zal niet van mijn plek komen terwijl we lekker aan het zingen zijn en werken aan jouw zangtechnieken

- Als de les afgelopen is doen we alles in omgekeerde volgorde. Ik ga de studio weer uit zodat jij de ruimte hebt om je spullen te pakken, jas aan te trekken en weg kunt gaan.Extra: In de studio staat desinfecterende handgel die je bij binnenkomst en weggaan uiteraard mag gebruiken zodat we het allemaal nog een stukje hygiënischer houden.


Belangrijk: Neem je eigen spullen mee zoals tekst, pen, markeerstiften of ander schrijfgerei.

Je mag deze spullen van mij ook gebruiken maar dan is het gebruik van de desinfecterende handgel verplicht!


Mocht je het toch nog niet zo'n fijn gevoel vinden om een live zangles bij mij te volgen dan is er altijd nog een mogelijkheid om bij mij een Skype Zangles in te plannen. Meer hierover les je in de blog die ik daarover schreef.


Ik hoop je snel weer te zien bij mijn zanglessen, maar uiteraard alleen als jij helemaal kiplekker voelt, niet verkouden, snotterig, geen geur- of smaakverlies hebt en er heel veel zin in hebt!


 Rowan Boele Performer & Vocal Coach Zangles in Breda www.rowanboele.com

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page