top of page

Anderhalve meter zangles

Het mag officieel weer, individuele muzieklessen zijn toegestaan!


Afgelopen woensdag (29/05) bevestigde minister Van Engelshoven dat individuele muzieklessen weer zijn toegestaan mits de regels van het RIVM in acht genomen worden. En dat is dus goed nieuws voor mijn zanglessen.


Ik heb meteen de rolmaat erbij gepakt om te kijken of het überhaupt mogelijk is om in de studio anderhalve meter afstand te kunnen houden, en dat kan! Dus ik heb direct wat maatregelen getroffen.


Voor de mensen die nog geen beeld hebben van hoe de privé zanglessen bij mij eruit zien, qua omgeving: De lessen geef ik bij mij thuis in onze voorkamer. Dat houd in dat we een gang hebben waarbij je meteen, als je binnen stap, de eerste deur rechts naar binnen kunt. Hier zit onze "studio", zoals wij die noemen, en daar geef ik mijn zanglessen.


Toen het bericht naar buiten kwam dat de individuele muzieklessen weer toegestaan waren heb ik op de grond een aantal strepen getapt. Zo is het duidelijk voor de zanger/zangeres waar je moet staan om 1,5 meter afstand van mij te houden tijdens de zanglessen.

Ook voor de binnenkomst en het weggaan heb ik een streep neergezet op de grond, voor mijzelf. Ik zal op deze streep gaan staan zodat we op geen enkel moment dichterbij elkaar zullen komen dan de voorgeschreven 1,5 meter.


Hoe ziet dat er in de praktijk uit?