top of page

Lockdown Project: Online Musical

Ergens midden januari 2021, ik weet niet eens meer de precieze datum, kwam de aankondiging van de tweede golf Corona met de bijbehorende lockdown en avondklok.


Inmiddels mocht al eventjes geen zanglessen meer geven maar dit nieuws kwam alsnog als een extra shock. Maar ik wilde niet bij de pakken neer gaan zitten en op het moment dat ik dat besloot kwam er een superleuk idee in mijn hoofd opborrelen: Online Musical!


Ik ben niet echt het type persoonlijk om stil te zitten en niks te doen. Zelfs in mijn vrije tijd blijft mijn hoofd bezig met creatieve ideeën en het zien van nieuwe kansen. Maar toen kwam de lockdown en de maatregelen waar we ons allemaal aan moesten houden. Geen zanglessen meer, geen musical lessen meer en ook nog een avondklok die eigenlijk het hele land stil liet staan.


Maar we moeten vooral niet in problemen denken maar vooral in mogelijkheden en oplossingen. Nou ja, een oplossing voor de Corona heb ik natuurlijk niet maar er is nog genoeg wat je kan doen binnen alle maatregelen. Toen ik mezelf dat vertelde kwam de mogelijkheid van een Online Musical direct in mij op.


Een kort project waarbij iedereen mee kan doen, iedereen een rol heeft, een stukje zingt en waar we toewerken naar ene leuke video als eindresultaat. En dat allemaal in een maand tijd.


Nou, zo gezegd zo gedaan. Een beetje promoten op social media en ik had zo 10 mensen bij elkaar. Wat ontzettend leuk vond ik dat! En iedereen was blij dat hij iets te doen had.


Speciaal voor deze groep schreef ik een script. De musical heette "In Therapie" en ging over therapeut Herman die allerlei cliënten op bezoek kreeg. Echter, Herman hoorde al te lang dezelfde ellendige verhalen dat hij geen plezier meer uit zijn vaak haalde. Thuis liep het bij Herman daardoor ook allemaal niet helemaal soepel.


Met vier keer repeteren heb ik de deelnemers klaargestoomd voor de opname van de online musical. Je moet je voorstellen dat we bij iedereen een green screen installeren en zo acteren en zingen. Vervolgens monteer ik dan alle beelden bij elkaar en zet ik er een achtergrond achter waardoor het net lijkt alsof mensen echt naast elkaar zitten en met elkaar praten terwijl we dit dus los van elkaar hebben opgenomen.Het is erg leuk om te merken dat iedereen blij wordt van het bezig zijn met project en weer even een doel te hebben waar je naartoe kunt werken. Lekker bezig zijn met zingen en acteren en daarnaast natuurlijk ook gewoon veel lachen en plezier maken.


Hierbij een klein stukje van de eerste editie van de Online Musical. En het leuke is, in maart zijn we gewoon weer begonnen met een tweede editie. En in april... Wie weet!


 

Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda en Strijen

www.rowanboele.com


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page