top of page

Nieuwe muziek ontdekken tijdens de vakantie


Samen met mijn vriend Jurgen ben ik heerlijk twee weken op vakantie geweest naar Noord-Italië. Het was prachtig, hebben diverse steden bezocht en genoten van het heerlijke eten. We zijn gaan kamperen en gingen langs vijf verschillende campings. We hebben Turijn, Pisa, Lucca, Florence, Verona, Venetië en Milaan bezocht en meer dan 4000 kilometer gereden.Autorijden; het ideale moment om muziek te luisteren en nieuwe artiesten en muziek te ontdekken.


Althans “nieuw muziek”... muziek waar ik misschien nooit naar luister of wat ik zelf niet zo snel zou opzetten. Tijdens mijn zanglessen vind ik het al ontzettend leuk om nieuwe artiesten voorbij te horen komen en nieuwe nummers te leren kennen. Ik vind heel veel muziek leuk, zolang er maar een melodie of zanglijn in zit. Dat echte rampetampen, daar hoef je niet mee aan te komen bij mij. Maar voor de rest zijn alle genres welkom.


Jurgen en ik hadden al een gezamenlijke afspeellijst op Spotify. Deze hebben we voor de vakantie nog even extra gevuld want dat we lang in de auto moesten zitten dat wisten we van te voren al. In deze lijst staan nummers die, in ieder geval een van ons leuk vindt, wat ervoor zorgt dat deze lijst super gevarieerd is. Want Jurgen houdt, zoals ik het noem, meer van “oude meuk”. Oude meuk zijn nummers of artiesten die al wat ouder zijn. Helemaal niks mis mee maar niet iets wat ik dagelijks zelf op zou zetten. Ik houd meer van nummers van tegenwoordig. Dit zorgt ervoor dat er superveel verschillende nummers voorbij komen en daardoor ontdek je soms nieuwe muziek of krijg je meer waardering voor artiesten die je normaal links zou laten liggen.