top of page

Complete Vocal Technique Top 10

Hieronder vind je mijn top 10 van dingen die ik zo mooi vind aan de zangtechniek ‘Complete Vocal Technique’, in willekeurige volgorde:


1. Wetenschappelijk onderbouwt

Alle technieken binnen de CVT worden eerst grondig onderzocht en zijn wetenschappelijk onderbouwt. De research hiervan kan je terugvinden op hun website. Super interessant maar ook een hele kluif om doorheen te komen vanwege alle technische termen die gebruikt worden. Maar, mij geeft het een fijn gevoel dat er ontzettend veel onderzoek gedaan wordt voordat er een toevoeging aan de technieken komt.


2. Voor iedereen

Complete Vocal Technique is voor iedereen. Er zit geen leeftijd aan gebonden. Kinderen en volwassenen, iedereen kan leren zingen via CVT. Daarnaast kan je bij CVT docenten terecht als je al ervaring hebt met zingen, maar ook als het je eerste zangles ooit is.


3. Voor elke genre

Het maakt niet uit welk genre je leuk vind om te zingen, CVT kan alles aan. Van opera tot grunten en alles er tussenin. Tuurlijk zijn er voorkeuren bij docenten en zullen ze misschien zelf beter zijn in bepaalde genres. Maar als we echt alleen kijken naar de zangtechniek die CVT is, dan kan je daar alle genres mee zingen en binnen ieder genre iets leren.


4. Snel resultaat