top of page

Mijn passie voor musical

De eerste musical die ik ging bekijken was The Sound of Music in het Circustheater. Ik had eigenlijk geen idee waar we heen gingen maar de magie van het theater overviel mij meteen toen ik één stap binnen had gezet. "Wauw!" En dat gevoel, dat heeft mij nooit meer losgelaten.


Ik denk dat ik een jaar of 10 was toen ik voor het eerst naar een echte musical ging kijken. Het was een schot in de roos. Zingen deed ik al heel graag maar toen ik de kinderen van de Familie Von Trapp voorbij zag komen toen wist ik dat ik musical wel héél erg leuk vond.


Voor de groep acht musical had ik dan ook maar één wens en dat was een leuke rol met zingen en dansen en die kreeg ik! Ik vond het hele proces superleuk! Alle teksten leren, dansjes oefenen en liedjes leren, ik draaide mijn hand er niet voor om. En toen het optreden... Het was magisch! Ik vond het zo ontzettend leuk dat ik er zeker meer val wilde.


Middelbare school

De keuze voor mijn middelbare school was dan ook snel gemaakt, namelijk eentje met een eigen theater eraan. Voor de musicals die uitgevoerd worden moest je auditie doen en dat kon vanaf het tweede jaar. Je raad nooit wat het eerste was wat ik deed toen ik in de tweede klas zat.. Juist auditie doen!


Volgens mij was het geen briljante auditie maar ik mocht toch meedoen. Dat betekende na de lessen op vrijdagmiddag op school blijven en in je vrije tijd repeteren tot een uur of 21.00u. Ik vond het geweldig! En heel slim, de enige voorwaarden om toch mee te mogen blijven doen met de musical was dat je goede cijfers had... Een extra stimulans om mijn best te blijven doen dus.