top of page

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

Ben jij het nieuwe jaar gestart met goede voornemens? En zo ja, hoe staat het ermee? Heb je al opgegeven of heb je doorgepakt en ben je aan de slag gegaan met je nieuwe doelen en wensen?


Voor mij is de start van het nieuwe jaar wel een moment om weer nieuwe doelen en wensen te stellen. Ik ervaar het als een mooi punt om vooruit te kijken naar wat ik allemaal zou willen bereiken in het nieuwe jaar, maar ook als moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. En mijn conclusie; 2022 was er eentje van 1 stap terug en 2 vooruit.


Vorig jaar schreef ik een blog over mijn goede voornemens voor 2022 en als ik daarop terug kijk dan heb ik het toch redelijk goed gedaan. Het eerste goede voornemen wat ik wilde doen is 'meer zingen'. En dat is zeker gelukt. Mede doordat ik een beetje gedwongen werd door mijn Universal Voice opleiding om mezelf te blijven verbeteren heb ik zeker meer gezongen het afgelopen jaar. MAAR... dit voornemen gaat zeker mee naar 2023. Want eerlijk, ik denk dat het nog meer kan en voornamelijk ook meer voor mijn eigen plezier.


Als je van je hobby je werkt maakt is dat onwijs leuk, ik kan het echt iedereen aanraden. Maar, je verliest misschien hierdoor ook wel je hobby. En dit is misschien een beetje het geval bij mij. Dus voor 2023 ga ik dit voornemen ietsjes aanscherpen en wordt dit: Meer zelf zingen voor mijn eigen plezier.


Naast meer zingen had ik ook nog 'meer genieten' & 'meer nieuwe projecten' als goede voornemens voor 2023. En daarvan kan ik volmondig zeggen: CHECK! ✅

Ik heb in 2022 besloten om mijn weekenden vrij te houden van zanglessen en ook de schoolvakanties dicht te gaan. Tot nu toe heb ik deze keuze als heel fijn ervaren. Dat lijkt logisch maar als ZZP'er vond ik dit best een spannende keuze.


Minder tijd voor zanglessen en dus miss