top of page

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

Ben jij het nieuwe jaar gestart met goede voornemens? En zo ja, hoe staat het ermee? Heb je al opgegeven of heb je doorgepakt en ben je aan de slag gegaan met je nieuwe doelen en wensen?


Voor mij is de start van het nieuwe jaar wel een moment om weer nieuwe doelen en wensen te stellen. Ik ervaar het als een mooi punt om vooruit te kijken naar wat ik allemaal zou willen bereiken in het nieuwe jaar, maar ook als moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. En mijn conclusie; 2022 was er eentje van 1 stap terug en 2 vooruit.


Vorig jaar schreef ik een blog over mijn goede voornemens voor 2022 en als ik daarop terug kijk dan heb ik het toch redelijk goed gedaan. Het eerste goede voornemen wat ik wilde doen is 'meer zingen'. En dat is zeker gelukt. Mede doordat ik een beetje gedwongen werd door mijn Universal Voice opleiding om mezelf te blijven verbeteren heb ik zeker meer gezongen het afgelopen jaar. MAAR... dit voornemen gaat zeker mee naar 2023. Want eerlijk, ik denk dat het nog meer kan en voornamelijk ook meer voor mijn eigen plezier.


Als je van je hobby je werkt maakt is dat onwijs leuk, ik kan het echt iedereen aanraden. Maar, je verliest misschien hierdoor ook wel je hobby. En dit is misschien een beetje het geval bij mij. Dus voor 2023 ga ik dit voornemen ietsjes aanscherpen en wordt dit: Meer zelf zingen voor mijn eigen plezier.


Naast meer zingen had ik ook nog 'meer genieten' & 'meer nieuwe projecten' als goede voornemens voor 2023. En daarvan kan ik volmondig zeggen: CHECK! ✅

Ik heb in 2022 besloten om mijn weekenden vrij te houden van zanglessen en ook de schoolvakanties dicht te gaan. Tot nu toe heb ik deze keuze als heel fijn ervaren. Dat lijkt logisch maar als ZZP'er vond ik dit best een spannende keuze.


Minder tijd voor zanglessen en dus misschien als resultaat dat ik minder inkomsten zou hebben. De keuze om de vakanties dicht te gaan betekent sowieso dat ik in deze periodes geen inkomsten zou hebben. Mega spannend dus. Maar door een goede planning, duidelijke administratie en heel veel werk in de tijd tussen de vakanties is het voor mij op dit moment mogelijk om dit vol te houden. En daar ben ik onwijs dankbaar voor.


Door de tijd die ik voor mezelf hierdoor gekregen heb kan ik mijn hoofd een beetje beter leeg maken. De vakanties gebruik ik voor het bijwerken van alle administratie en het ontwikkelen van nieuwe projecten. Dit deed ik normaal altijd "even tussendoor". Maar doordat hier nu meer tijd voor is geeft dit meer ruimte in mijn hoofd om ook af en toe gewoon even te niksen. Heerlijk!


Wat betreft die nieuwe projecten heb ik 2022 twee hele mooie nieuwe projecten mogen doen: Sing & Record en Het Meisje met de Zwavelstokjes. Allebei was echt fantastisch! En allebei hebben zeker de potentie om terug te keren. Wie weet in 2023...


Voor de rest heb ik nog een shortlist met allerlei projecten die ik nog graag zou willen doen en maken. Maar zoals een jaar geleden ook al gezegd, als de tijd rijp is dan zullen die zeker verder ontwikkelend worden. Misschien dit jaar, misschien volgend jaar...


Het enige goede voornemen van 2022 wat niet gehaald is 'meer optreden'. En eerlijk, that's fine. Ik heb er niet de energie in gestoken die het zou moeten hebben. En dat is bij mij een teken dat ik het eigenlijk ook niet graag genoeg wilde. Anders weet ik zeker dat ik er meer moeite voor gedaan had. En het is ook een voornemen wat voor dit jaar net meer terug op mijn lijstje komt, ook een teken dat ik het een goede keuze is geweest om hier niet teveel energie in te stoppen.


Het vlammetje om meer op te treden is er zeker nog wel. Maar prioriteiten verschuiven door een jaar heen. Wat in aan het begin van een jaar misschien nog belangrijk vond is dat ergens aan het einde totaal niet meer, en andersom. Ik weet zeker dat ik hier ooit meer energie in ga steken maar op dit moment laat ik het even voor wat het is en daar ben ik helemaal zen mee.


Voornemens 2023

Naast meer voor mezelf zingen voor m'n eigen plezier heb ik wat nieuwe voornemens voor 2023:

- Fitter worden. Gewoon lekkerder in mijn vel zitten en beetje conditie opbouwen en behouden. Sporten vind ik hartstikke leuk maar dat vergeet is soms nog wel eens door werk meer prioriteit te geven. Dit ga ik dit jaar proberen te verbeteren.

- Minder onnodige spullen kopen

Ik vind het heerlijk om af en toe nieuwe spulletjes te kopen maar heb ik die écht nodig? Eerlijk, vaak totaal niet. Daarom wil ik graag minder onnodige spullen (dus ook kleding) kopen in het nieuwe jaar. Scheelt weer geld en zooi in huis. Ik ga gewoon op zoek naar een andere manier om mezelf af en toe te belonen. - Diploma Universal Voice Teacher behalen

Een voornemen dat, als het goed is, vooral veel energie gaat vragen voor het eerste helft van dit jaar. Ik ga er alles aan doen om dat papiertje te bemachtigen. En mocht ik het in 1x halen dan komt er hopelijk ook meer tijd en ruimte voor mijn laatste goede voornemen ⬇️

- Piano spelen weer oppakken

Iets wat ook al jaren consequent op m'n wishlist staat, piano spelen. Ik heb al een jaar lessen gevolgd en apps gedownload om dit op te pakken maar toch verdwijnt dit altijd weer onder andere zaken. Tijd om dit weer wat meer aandacht te geven 🎹🔥


Een mooi lijstje en ik denk ook ontzettend goed haalbaar. Maar ja, dat zullen we wel zien als ik er begin 2024 weer op terugblik 😉


 Rowan Boele Performer & Vocal Coach Zangles in Breda www.rowanboele.com

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page