top of page

Ik ga weer een zangtechniek studeren!

Twijfelen, wel / niet doen, nog een keer de website bekijken, het boek nog eens doorlezen, nog meer twijfelen en uiteindelijk toch de knoop doorhakken: Ik ga weer studeren!

Zingen is altijd mijn grote passie geweest en maar eigenlijk is het pas sinds een aantal jaar dat ik daadwerkelijk eraan ging denken om wellicht hier iets meer mee te doen dan hobbymatig. Maar voordat ik hier echt serieus over na ging denken vond ik het belangrijk om mezelf meer te leren over zingen en de stem. Ik ben op zoek gegaan naar verschillende opleidingen en ben uitgekomen bij twee mogelijkheden: Complete Vocal Technique en Musical Performing. De ene meer gericht op echt de zangtechniek, de andere meer gericht op een andere grote passie van mij, musical. En WOW, wat heb ik ontzettend veel geleerd in de afgelopen jaren. Zoveel kennis, tools, trucs en tips heb ik uit deze opleidingen gehaald. Genoeg om mezelf ervan te overtuigen dat ik anderen hiermee verder kon helpen in het ontwikkelen van hun stem en zang.

En mezelf overtuigen was daarbij echt een opgave. In gesprekken met andere leerlingen van deze opleidingen bleek dat mensen om mij heen mij al veel eerder mij dit zagen doen, maar ikzelf was nog niet overtuigd. Had ik wel voldoende kennis? Kon ik het aan andere mensen overbrengen? Met een aantal proeflessen bleek dat ik er iets bij mij begon te kriebelen als het lukte om mensen verder te helpen met hun zang en daadwerkelijk beter gingen zingen door mijn aanwijzingen. Vanaf dat moment wist ik het, ik wil hier mijn beroep van maken!


Zo gezegd, zo gedaan en kijk waar ik nu sta; volledig op eigen benen en zanglessen die goed lopen. Iedere dag dat ik zanglessen mag geven stoort ik me vol overgaven in om het beste eruit te halen voor al mijn zangstudenten. Maar ik wil meer... Meer kennis, meer oefeningen, meer trucjes om iedereen nog verder te helpen. Ik wil nog beter begrijpen waarom de ene techniek het ene zegt en de andere techniek iets anders. Hoe komt het dat er verschillen in zitten en waarom zijn andere dingen juiste hetzelfde. Ik wil het allemaal weten! Daarom ging ik verder in mijn zoektocht naar een nieuwe studie op het gebied van zingen of stemgebruik.


Universal Voice System

Al eventjes was ik op zoek naar een nieuwe mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen als zangjuf en kwam uit bij Universal Voice System. Ik heb de website bekeken en de socials geliket maar daar hield het voor toen bij op. Niet omdat ik niet geïnteresseerd was maar meer omdat ik nog volop in een zoektocht zat en mezelf nog niet aan één ding wilde binden.


Tijdens de Corona periode zag ik plots op mijn tijdlijn van Facebook voorbij komen dat Universal Voice System gratis online webinars ging organiseren en dat vond ik direct interessant. Dit was dé kans om een beetje van deze zangtechniek te proeven en te kijken of het iets voor mij was. Want je moet weten, de opleidingen in zangtechniek zijn niet goedkoop. Ik maak dus graag weloverwogen een besluit om een bepaalde opleiding te gaan volgen en zo'n gratis webinar is daar dus ontzettend handig in! Dus ik zat er klaar voor, had het boek (wat ik inmiddels wel al had gekocht) voor mijn neus en vond het stiekem best een beetje spannend. Want wat nou als ik het helemaal niks vond? Wat moest ik dan gaan doen om mezelf nog meer te leren en te ontwikkelen? Maar dat bleken allemaal twijfels voor niks. Uiteindelijk heb ik meerdere gratis webinars meegedaan en was ik heel geïnteresseerd in techniek. Dit kan je ook lezen in de blog die ik hier eerder over schreef.


Het bijkomende voordeel was dat de opleiding in Nederland is, al was de drempel om naar Amsterdam te gaan voor mij toch nog iets te hoog. Maar toen gebeurde het... Tijdens één van de laatste webinars die ik volgde vertelde de docenten dat ze een nieuwtje hadden, ze gingen de opleiding ook in Rotterdam geven! En BAM, daar was de klik gemaakt in mijn hoofd! Ik kon het niet meer loslaten en bleef er maar in mijn hoofd aan denken dat dit een super kans was om weer verder te gaan studeren. Maar toch maakte in de stap niet om mezelf aan te melden. Waarom? Geen idee. Het leven ging weer verder, de zanglessen mochten weer beginnen en langzaam maar zeker verdween de gedachte ergens verder achterin mijn hoofd. Tot het moment dat de nieuwsbrief van UVS in mijn mailbox verschijn. Het was de laatste reminder aan mezelf dat ik deze opleiding wil gaan volgen! Na nog even kort overleg met het vriendje heb ik me uiteindelijk nog diezelfde avond ingeschreven voor deze nieuwe opleiding! En wat heb ik er ontzettend veel zin in!!


Ik ben echt weer een leerling zoals vroeger die niet kan wachten om te beginnen. De lesdata staan al in mijn agenda, het boek ligt al klaar en ik word zelf al een beetje zenuwachtig als ik aan de eerste lessen denk. Wie zitten er nog meer in de groep? Wat gaan we allemaal leren? Hoe zien de lesdagen eruit? Ik stuiter in mijn hoofd langs alle aspecten van studeren en ik kan niet wachten om te beginnen!


10 september is de eerste lesdag en ik ga je zeker op de hoogte houden van alles wat ik meemaak en leer tijdens deze opleiding. Wil je als eerste op de hoogte blijven van mijn UVS avontuur? Volg dan mijn Facebook of Instagram 😁


 Rowan Boele Performer & Vocal Coach

Zangles in Breda

www.rowanboele.com

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page